Om Trine
Min baggrund er en ph.d. i neurobiologi mere end 15 års erfaring indenfor hjerneforskning fra både universitets verdenen og medicinalindustrien.
I 2020 forlod jeg mit forskerjob i medicinalindustrien for at tage en pause. Et helt år.
Jeg havde haft en hjernerystelse, og skønt jeg var nogenlunde ovenpå igen, var det stadig som om, jeg altid var på bagkant og ikke havde ressourcer nok til at løse alle mine spændende, men krævende arbejdsopgaver, og samtidig have overskud til resten af mit liv.
Derfor pausen. Og derfor en stor nysgerrighed på, om ikke man kunne indrette sit arbejdsliv anderledes og mere hjernevenligt. Så man både kan bruge sin faglighed, bidrage og lave noget meningsfyldt og samtidig trives - følgerne fra hjernerystelse til trods.
Nysgerrigheden blev omsat til et samarbejde med Pia Hauge (ledelsesrådgiver og forfatter til bøgerne ”Kontorkoma” og ”Pause Power”) og Hjernerystelsesforeningen. Jeg kastede min baggrund indenfor hjerneforskningen ind i puljen, og vi søgte og fik bevilliget fondsmidler til først ét og siden endnu et projekt om ”Det hjernevenlige arbejdsliv”.
I løbet af de efterfølgende to år var vi ude på 24 forskellige virksomheder, talte med hjernerystelsesramte og deres ledere og eksperimenterede med at ændre arbejdsvaner, så der blev mindre støj, forstyrrelser og udtrætning og mere fordybelse, arbejdsglæde og kognitivt overskud.
Det kom der en masse gode erfaringer ud af, som vi har delt ved foredrag og i en podcast – og som jeg i dag bygger videre på i min egen virksomhed som selvstændig rådgiver.
Jeg holder foredrag, har 1:1 rådgivningsforløb for hjernerystelsesramte og deres arbejdspladser, afholder workshops og indgår fortsat i projekter sammen med andre aktører indenfor området.
I tillæg til min egen virksomhed er jeg fortsat tilknyttet Københavns Universitet i en rådgivende rolle indenfor forskning og innovation.
Jeg er desuden frivillig rådgiver i Hjernerystelsesforeningen og har her guidet over 200 hjernerystelsesramte gennem årene.