top of page

Projekter

Jeg bidrager løbende til at indsamle ny viden og skabe opmærksomhed omkring det at have længerevarende følger fra en hjernerystelse. Ligeledes indgår jeg samarbejde med andre aktører indenfor området om at udvikle nye spændende koncepter.

LI foto v1.jpg

Projekt: Fordybelsestid for hjernerystelsesramte

I projektet har 16 hjernerystelsesramte eksperimenteret med dagligt at afsætte en time af deres arbejdstid til FORDYBELSE. De har lukket al støj ude og skabt tid, rum og ro til at fokusere på én arbejdsopgave ad gangen – med det formål at øge arbejdsglæde, trivsel og den kognitive præstation og samtidig give hjernen de bedste betingelser for at genoptræne.

Projektet er lavet i samarbejde med ledelsesrådgiver Pia Hauge og Hjernerystelsesforeningen og blev støttet af Velliv Foreningen (2023).

Det er der kommet en masse gode erfaringer ud af som vi bl.a. deler i en episode af podcasten Stjernehjerner. Lyt med her.

Erfaringer fra projektet er ligeledes delt hos Dansk Center for Hjernerystelse. Se mere her

”Følelsen af at være dygtig, følelsen af at kunne bidrage med noget godt, og noget klogt. Det er mega tilfredsstillende. Når man har en hjernerystelse, kan man godt blive lidt usikker på, om man leverer godt nok, og så er det virkelig rart at føle, at nu har jeg faktisk leveret et stykke godt arbejde.”  

Deltager i projektet, økonom

Projekt: Kloge hoveder med rystede hjerner

I samarbejde med ledelsesrådgiver Pia Hauge og Hjernerystelsesforeningen, har jeg stået i spidsen for projektet "Kloge hoveder med rystede hjerner". I projektet har vi eksperimenteret med at inddrage uderummet i arbejdsdagen for at skabe bedre betingelser for den rystede hjerne.

Projektet blev støttet af Villum Fonden (2022).

Det var som om, det var nemmere at forstå de ting, jeg skulle læse, huske og sætte i relation til hinanden. Før har jeg haft en følelse af, at mit hoved crashede, mit hoved brændte sammen. Og der kunne jeg mærke, at det virkede, når jeg kom ud og sidde.

Deltager i projektet, fuldmægtig

_DSC4512 kopierb.jpg
vissionsvandringer.jpg

PROJEKT: Visionsvandringer

Hjernerystelsesforeningen har modtaget en bevilling på 390.000 kr. fra VILLUM FONDEN til projektet ‘Visionsvandringer’ for ramte med hjernerystelse.
Projektet er landsdækkende, og er en videreudvikling og nytænkning af de allerede meget populære samsynsvandringer.
Jeg bidrager i løbet af 2024 med undervisning, formidling og evaluering af projektet.

Baggrund: Ca. 25.000 danskere rammes hvert år af en hjernerystelse og for en stigende andel varer symptomerne i måneder og endda år. Vi ved endnu ikke, hvorfor nogle mennesker rammes af længerevarende følger, men et bud kunne være, at måden hvorpå vi lever og arbejder ikke er så hjernevenlig endda.

Det er ofte vanskeligt for hjernerystelsesramte at vende tilbage til arbejdet, fordi det moderne arbejdsliv hurtigt overstimulerer hjernen med bl.a. skærmarbejde, støjende omgivelser og kompleks opgaveløsning.

Projektets overordnede formål er at undersøge og skabe opmærksomhed omkring, hvordan hjernevenlige rammer i arbejdslivet kan bidrage til, at mennesker, der er ramt af senfølger fra en hjernerystelse, får bedre mulighed for at fastholde deres arbejdsevne.

Trine Nygaard (cand.scient., ph.d.) har i +15 år arbejdet som hjerneforsker i både universitetsverdenen og medicinalindustrien. I dag har Trine fokus på hjernerystelse og det hjernevenlige arbejdsliv som selvstændig rådgiver. Trine er desuden frivillig rådgiver i Hjernerystelsesforeningen.

Pia Hauge (cand.mag.) er selvstændig ledelsesrådgiver bl.a. med erfaring fra talentudvikling i DR. Pia er forfatter til bogen ”Kontorkoma – fra støj til fordybelse i dit arbejde”, der er et bud på, hvordan fremtidens arbejdspladser kan designes mere hjernevenligt, så trivsel, kreativitet og produktivitet løftes.

Hjernerystelsesforeningen er en landsdækkende patientforening, der arbejder på at gøre en positiv forskel for de mange danskere, der oplever akutte eller længerevarende følger af hjernerystelse.

logoer alle.jpg
bottom of page